Найцікавіші озера Європи

Блед - льодовикове озеро в Юлійських Альпах в Словенії 2,1 км завдовжки і 1,4 км шириною. У центрі озера розташований єдиний в Словенії острів (Blejski otok). На ньому знаходиться католицька каплиця Успіння 16 століття, де за традицією проводяться вінчання. Для відвідування острова пропонуються традиційні дерев'яні човни під назвою «тином» схожі на гондоли. А на крутому березі над озером розташований найстаріший в Словенії замок Блед.

 

Охрид знаходиться на кордоні Македонії та Албанії на висоті 700 метрів над рівнем моря. Ширина озера-15 км, довжина-30 км. Воно існує вже 5 мільйонів років.  Завдяки субтропічному клімату озеро ніколи не замерзає. На березі озера знаходиться одноіменне місто знамените архітектурними пам'ятками. Найвідомішими з яких є фортеця Самуїла  зведена в VI столітті, і церква Святого Климента, на стінах якої збереглися фрески візантійського періоду.

 

Женевське озеро є однією з найбільших водойм в Європі, воно розташоване в руслі річки Рона на кордоні між Францією і Швейцарією. Більша частина озера належить Швейцарії, а решта знаходиться під юрисдикцією Франції. Середня висота поверхні води становить 372 метра над рівнем моря. На його березі розміщена Женева - друге за величиною місто Швейцарії.

 

Плітвицькі озера – національний парк в Хорватії площею 29 482 гектара. Найвищою точкою є гора Мала Капела, висотою 1280 метрів, а найнижча розміщена на висоті 450 метрів над рівнем моря. Парк вміщує в себе безліч дрібних і 16 великих озер, які розташовані каскадно. Три найбільші озера: Козяк, Прошче і Галовац займають площу в 162 га, що становить 75% від всієї водянної площі парку. Між озерами 140 водоспадів, висота найбільшого 72 метри. А в обривистих берегах сховані більше тридцяти печер.

 

Ладога - найбільше прісноводне озеро Європи, розташоване на території Ленінградської області Росії  і Карелії. Протяжність з півночі на південь - 219 км, максимальна ширина - 138 км, глибина до 260м. Живлять його 32 річки. А річка Нева - єдина, яка витікає з Ладозького озера. На берегах Ладозького озера розташовані карельські міста Сортавала, Піткяранта і Лахденпохья. На озері більше 600 островів. Найпопулярнішими серед туристів є Валаам де розміщений відомий монастир та фортеця на острові Орєшек.

 

Гарда - озеро розташоване на півночі Італії в передгір'ях Альп. Це найбільше і одне з найкрасивіших озер Італії. Воно витягнуте з півночі на південь майже на 52 кілометри. У північній частині озеро зовсім вузьке, навіть трохи нагадує норвезькі фьорди. Озеро має льодовиково-тектонічне походження. У деяких місцях його глибина перевищує 300 метрів. Особливо мальовнича його північна частина, де ширина озера мінімальна і прямо до води спускаються високі гори, що досягають 2 кілометри у висоту.

 

Лаго-Маджоре - друге за величиною озеро Італії, воно розтягнулось на 66 км. в довжину, а глибина ягає 372 м. На узбережжі Маджоре розташовані чарівні старовинні містечка з чудовими палацами, розкішними аристократичними віллами і пишними парками. У водах озера розкинувся архіпелаг Борромео, що складається з 5 островів. На найбільшому острові Мадре знаходиться чудовий палац XVIII ст., оточений чудовим ботанічним садом. У центрі острова Белла, названого в честь Ізабелли Борромео також стоїть величний палац XII-XIX ст, в якому сьогодні розміщується музей італійського мистецтва. Єдиний населений острів на озері - Пескаторі, вважається рибальським і славиться чудовими рибними ресторанчиками. На березі Маджоре, на високій скелі поруч з містечком Леджуно височить монастир святої Катерини дель Сассо Балларо - колишня обитель пустельників, зведена в XIII в. А в північній частині озера, на 15 000 га розкинувся Національний парк Валь Гранде, що відкриває всю красу дикої природи регіону.

Хочете побачити ці озера? З радістю вам допоможемо. 

Іван Шворак т.099-144-44-37


Заповніть форму і отримаєте найкращу пропозицію