15 унікальних місць Таїланду, які вразять будь якого мандрівника

 

Чайнатаун ​​в Бангкоку

Цей район столиці Таїланду не вважається туристичним місцем, але тут варто побувати заради яскравої самобутньої атмосфери і купівлі сувенірів. Дістатися до нього просто - сюди їздять автобуси, таксі, тук-туки і навіть метро. Але найчастіше на ринок приїжджають на річковому експресі з пірсів Banglamploo і Saphan Taksin.

Тут обов'язково варто купити фрукти, східні прянощі, золоті прикраси і тканини. Ювелірні прикраси вважаються ексклюзивом - багато  які з них зроблені вручну.

Тут рекомендується спробувати справжню китайську кухню - качку по-пекінськи, акулячі плавники, смажені каштани і багато іншого. Дорогі ресторани розташовані на вулиці Яоварат, дешевші - в сусідніх вуличках. Хорошим вважається ресторан з елітним чаєм Double Dogs Tea Room.

Усередині кварталу є пам'ятка - храм Золотого Будди. Сходіть в клуби на вулицях Phadung Dao Rd і Texas. Тут з розмахом відзначають Китайський Новий рік і Вегетаріанський фестиваль в кінці жовтня.

 

Храм мільйона пляшок


Один з цікавих храмів Таїланду побудований з порожніх скляних пивних пляшок. Храм відкрили в 2008 році, але збір склотари почався в 1984 році. За словами ченців, він побудований з півтора мільйонів пляшок. З них зроблено все - стіни, колони, підлога. З додаткових матеріалів - тільки цемент для скріплення. Будівництво триває, і самі ченці впевнені, що скоро їх храм стане символом боротьби за екологічну стабільність світу.

Храмовий комплекс знаходиться в містечку Кун Хан, на відстані 650 кілометрів від Бангкока. Добиратися найпростіше на літаку до локального аеропорту Убон Ратчатхані. Від аеропорту їхати зовсім близько, ходять автобуси і таксі.

 

Село Лхау в Чіанг Рай


У горах на півночі Таїланду живуть самобутні племена - лаосци, бірманці, лхау і інші. Їх уклад життя не змінюється вже сотні років - вони до сих пір будують будинки з бамбуку, сповідують свою релігію і говорять на стародавній мові.

Цікавою для відвідування можуть бути села Лхау - їх мешканці з радістю приймають туристів і торгують своїми виробами. Ви можете поспостерігати за їх побутом і зануритися в справжню первісну культуру.

Найлегше потрапити в села на дорозі з міста Пай - одна знаходиться перед водоспадом Мо Панг, інша перед Бан Паянгом.

 

Село довгошиїх Карен


Ще одне цікаве село в провінції Мае Хонг Сон - село Карен Най Сой. Саме карени відомі на весь світ завдяки традиції їх жінок подовжувати шию кільцями. Вхід коштує 200 бат, в село часто возять туристів.

Інше менш відоме село Бан Май Най Сой стоїть біля табору біженців. Звідти можна дістатися з Най Соя пішки або на мотобайку. 

 

Храм Раю і Пекла


Храм Раю і Пекла - це популярне, але незвичайне місце. Він розташований в Банг Саен, в 40 кілометрах від Паттайя. По факту це сад при буддійському монастирі, де виставлені шокуючі скульптури, що зображують долі грішників і праведників після смерті.

Спочатку скульптури зображують життя і діяння Будди, медитують в райському саду праведників - все виглядає доброзичливо. Але поступово експозиція переходить до пекла - страхітливим фігурам загробних мук. У центрі пекла - дві величезні фігури чоловіка і жінки, схудлі, з величезними язиками.

Найчастіше в парк ходять тайці, так як туристів видовище іноді шокує. Але людям з міцними нервами і інтересом до місцевої культури тут побувати однозначно варто. Тільки з маленькими дітьми сюди краще не ходити.

Доїхати до Банг Саена можна з Паттаї на маршрутці. Інший спосіб - дістатися до Сукхумвіта і там пересісти на маршрутку. З Бангкока їздить рейсовий автобус від станції метро Victory Monument. Можна взяти таксі. У самому місті є покажчики до храму - заблукати складно.

 

Парк грішників в Таїланді


На храм Раю і Пекла схожий Парк Грішників в провінції Супханбурі, в 40 кілометрах від Бангкока. Тут немає раю, тільки фігури, що зображують муки грішників. Все теж вельми сюрреалістично і моторошно - атмосфера доповнюється моторошним голосом з динаміків. Місце трохи менш популярне, ніж перший храм, але теж дуже цікаве.

Вважається, що парк носить виховний характер - тайці привозять сюди дітей, щоб переконати їх вести себе добре. Але туристи сюди з дітьми їздять рідко - подібні страшні картинки не близькі нашій культурі.

 

Бар «Оверстей»


Це цілодобовий бар в Бангкоку, знаменитий не смачною кухнею або коктейлями, а дивовижною атмосферою. Про нього мало хто знає, але любителям культури хіпі та панків тут, мабуть, сподобається. У барі проходять концерти живої музики, в тому числі незвичайною. Тут часто бувають бекпекери - люди, які подорожують по світу за мінімальні гроші. По суботах проходять Trace-party.

До бару не так-то легко дістатися. Таксистові можна сказати, що вам потрібно в Пінькао, на шосе Джаран Саніт Он, до сорокового перехрестя (Сой Сі Сип). Номери перехресть дивіться на стовпчиках, які зустрічаються уздовж шосе. Дешевше добиратися на автобусі - на 556 з аеропорту до району Пінькао (перша зупинка після моста), де слід пересісти на автобус №203 і проїхати ще одну зупинку.

 

 

Острів Паньї


Цей невеликий острівець з вертикальними скелями досить популярний у туристів - тут багато магазинів, ресторанів і навіть є бунгало для проживання. Основна місцева визначна пам'ятка - рибальські села з будиночками на палях, де живуть тайці-мусульмани. Місцеві доброзичливі, з радістю розповідають туристам про своє життя.

Добираються сюди на моторному човні з Пхукета, але частіше люди беруть тури в готелях.

 

Тунельний храм Ват Умонг


Старий, красивий і незвичайний храм. Його називають печерним, але знаходиться він швидше в тунелях - не в товщі скелі, а в побудованих ходах з цегли. Туристи відзначають, що місце схоже на Мігулінскій печерний монастир в Ростовській області.

Ват Умонг був побудований п'ять століть тому. Тунелів мало, все оглядаються за п'ять хвилин, але краще повільно прогулятися. Багато ходів зруйновані. На другому ярусі встановлено ступа, там рідко бувають люди, що сподобається любителям самоти. Є картинна галерея, варто сходити на ставок з трояндами і лавок, помилуватися на черепах.

 

Аютая


Це давня столиця Сіаму, розділена на дві частини - історичну з фортецями і храмами і нову, з ресторанами і готелями. Місце не дуже популярне у туристів, але красиве. Все найцікавіше можна побачити за один день, особливо в складі туристичної групи. Але краще залишитися на пару діб і прогулятися вулицями.

Аютая входить в список ЮНЕСКО. Вона знаменита своїми храмами, статуями обезголовлених Будд і резиденцією короля з фігурками птахів.

Доїхати можна з Бангкока приблизно за годину.

 

В'язниця «Бангкок Хілтон» (Бангкванг)


В'язниця Бангкванг стала знаменита після виходу австралійського серіалу «Бангкок Хілтон». Тут утримують ув'язнених, засуджених на довгий термін або на смерть. Особливо досвідчені туристи намагаються потрапити всередину - це цікаво, але непросто.

Спочатку до в'язниці потрібно доїхати. На таксі це просто - достатньо сказати таксисту «Бангкванг» або «кук» - це по-тайськи в'язниця. Можна доплисти на човні до пристані номер 30. Краще приїжджати до 7.50, щоб встигнути до 9, коли тільки починаються відвідування.

Єдиний спосіб потрапити сюди - спробувати відвідати співвітчизника. Імена російських та українських ув'язнених можна знайти на різних форумах, присвячених цій в'язниці. Вам потрібно дізнатися ім'я, номер секції і розклад її роботи. Після цього, якщо ви твердо вирішили пуститися в цю авантюру, можна вирушати на відвідування. Ув'язнені будуть вам тільки вдячні - вони завжди раді відвідувачам.

Для відвідування потрібно заповнити багато паперів, мати ксерокопію закордонного паспорта і знати імена і секції ув'язнених. Пам'ятайте, що візитерів ретельно доглядають - передачі заборонені, і навіть залишена в кишені монетка іноді викликає відмова з боку охорони.

 

Храм Істини

Цей храм Таїланду виконаний повністю з дерева і є найвищою конструкцією, створеною з цінних порід. Під дахом храму зібрано кілька східних релігій в чотирьох різних залах.

Він розташований в Паттайя, на мисі Рачвате - це всього 7 кілометрів від міста, можна дійти пішки або доїхати на байку або тук-туку. Місце досить непопулярне, але красиве, особливо якщо ви любите дерев'яні вироби. Відвідування коштує 500 бат - недешево, але ченцям потрібні гроші на ремонт, будівля швидко зношується. За ці гроші вам влаштують повну екскурсію.

 

Сала Кеоку

Будда-парк у містечка Нонг Кхай. Другий парк архітектора Бунлиа Суліалата з незвичайними для традиційного буддизму скульптурами. За описами він дуже сюрреалістичні, але не божевільний. Вхід коштує всього 20 бат.

На території багато скульптур Будд і інших персонажів місцевої міфології. Туристу іноді складно зрозуміти, що означає композиція, тому корисно буде замовити екскурсію.

Ще одна розвага - годування коропів і сомів. З берега рибу навіть можна погладити.

 

Пляж Пхра Нанг


Цей пляж вже не вважається занадто незвичайним місцем - сюди часто возять туристів на екскурсії. Пхра Нанг - частина півострова Рейлі у міста Крабі. Вважається одним з найшикарніших пляжів Таїланду - туристів приваблює білий пісок, бірюзова вода, стрімкі скелі і красивий вид на острови.

Особливо людно на березі з ранку, а ось з 11 до 13 туристів поменше. Дістатися можна на човні з Ао-Нанг, Гонса або Рейлі-Веста.

Красива не тільки природа - на пляжі є святилище в печері. Розвинена туристична інфраструктура - є кафе, ресторани і навіть готелі.

 

Гора Кхао Чіча


Недалеко від Паттайї знаходиться унікальна пам'ятка - зображення Будди, вирізане на скелі за допомогою лазерних променів і викладене золотими пластинами. Його висота - 130 метрів, а ширина - 70 метрів. У парку навколо скелі можна відпочити і розслабитися - є альтанка для медитації.

 

Плануйте відпочинок заздалегідь, і тоді він буде максимально цікавий. А ми допоможемо Вам у цьому.laugh

Джерело: https://www.vipgeo.ru/articles/interesno/neobichniy_tailand_podborka_dlya_iskushennih_turistov/

 


Заповніть форму і отримаєте найкращу пропозицію