Активний відпочинок


Трекінг

В нетрях Полісся

  

Волинське Полісся - етнографічний "заповідник" .  Де давні традиції та фьольклор бережуть жителі напівпустих сіл, схожих на музеї народної архітектури. Річки звиваються по лісових хащах, а болота займають сотні гектарів. Піщані дюни нагадують про останній льодовиковий період, а на бідних грунтах зростає більше 2500 різних рослин, десятки з яких занесені в Червону книгу. На берегах річки Стохід збереглись залишки фортефікації часів 1 світової війни. А десятки заказників та цікавих урочищ дають можливість скомпонувати цікавий маршрут будь-якої протяжності. 

Озерний край

  

Маршрути проходять між Шацькими озерами. Національний природній парк складається з 24 унікальних озер. Вода в озерах не тільки дуже чиста, але й трохи мінералізована. Її можна спокійно пити, навіть не очищаючи. Крім того в ній багато срібла і гліцерину, котрі омоложують шкіру. Найбільш цікаві Люцимер, Велике Чорне, Пісочне, Світязь. А також Ритець - місце видобутку сапропелю, та деякі дрібніші озера і річка Неретва. 

Цуманська Пуща

      

Для Цуманської пущі характерна флора та фауна південної частини Полісся. У масиві переважають широколистяні та сосново-широколистяні ліси. Склад лісу не змінився внаслідок діяльності людей. Тут можна побачити і трьохсотлітні сосни і дуби віком більше 500 років. Науковими співробітниками парку розроблені маршрути екологічних стежок: "Горинські крутосхили", "До чортового болота", "На берегах Путилівки", "Радзивилівські ліси" та інші, не менш цікаві. 

 

Сплави

Луцьк вечірній

    

Сплав розпочинається біля мосту на с. Рованці. По ходу руху з правої сторони відкривається краєвид на заплаву р. Стир та Пантелеймонівську церкву с. Рованці. Сплав проходить повз залишки понтонного мосту, міський пляж, замок Любарта, монастир Бригідок, Луцьку синагогу. Далі маршрут продовжується навколо острова р. Стир з якого відкривається краєвид на «Старе місто», Луцьку кірху. Зупинка біля «будинку скульптора» (Миколи Голованя). Маршрут завершується біля річкового порту «Стир».

Стохід — Припять 

      

Маршрути проходять по унікальному природному комплексу в місцях мешкання рідкісних птахів і тварин. Тут розкинувся природний парк «Прип’ять — Стохід» окрасою якого є озеро Нобель.  Дуже цікаві ландшафти навколо історичного містечка Стобихва (нині маленьке село). Тут можна скуштувати води зі святих джерел, познайомляться з давньою і трагічною історією жителів цієї місцевості.  Під час подорожі можна побачити численні залишки фортифікаційних споруд і польових укріплень того часу, найбільше скупчення яких знаходиться в районі так званого «Червіщанского плацдарму», де сталися жорстокі бої влітку 1916 — навесні 1917 року. Можна безпосередньо побачити місця боїв Польського Легіону на Східному фронті (липень — жовтень 1916 року).

Походи в гори

Полонина Боржава

  

Полонина Боржава - один з найбільших хребтів в Карпатах. У назві хребта не дарма є слово "полонина" (пасовище) - гори тут покриті травою, а не холодними камінням. Похід по Боржаві простіший, ніж підкорення Говерли, до того ж тут набагато менше людей, що особливо важливо для походів на свята і вихідні. Наші маршрути починаються з курорту Пилипець і включають: г.Стій, г.Великий верх, г.Гимба, водоспад Шипіт. Одноденні інтенсивні походи - хороше рішення для корпоративних тім-білдінгів.

Горгани

  

Ґорґани — гірський масив, система гірських хребтів у зовнішній смузі скибових Українських Карпат. Розташований в Івано-Франківській та Закарпатській областях. Для Ґорґан характерні круті асиметричні схили й гострі гребені гір,  на вершинах кам’яні осипища. Гора Хом'як - одна з типових локацій для одноденного маршруту. На Хом'як в теплу пору року ходять навіть сім'ї з малолітніми дітьми, під горою на полонині Хом'як, можна поставити намети, для ночівлі. Сходження можна поєднати з екскурсіями по Прикарпаттю (Яремче, Буковель, Татарів)

Чорногора

  

Кульмінаційним пасмом Українських Карпат є хребет Чорногора. Головний хребет простягається на 20 км, досягає висот більше 2000м, своїм розташуванням та протяжністю займає домінуюче положення в дузі Карпат від Татр до Роднянських Альп. В головній своїй частині становить вододіл Тиси і Пруту. Багато туристів багають піднятись на Говерлу (2061 м) - найвищу вершину Чорногори та України.


Заповніть форму і отримаєте найкращу пропозицію