Тури в Карпати


Сколівські бескиди. 2 дні

Екскурсія Дрогобичем, мінеральні води Трускавця,

скелі Довбуша, курорт Славське, гори, річки та водоспади

 

1.День. Дрогобич – Трускавець - водоспад Кам’янка

7:00 Виїзд з Луцька

11:00 Дрогобич 

Місто -  значний промисловий центр, вважається столицею нафтової Галичини і є центром солеваріння. Він славиться своїми сакральними спорудами. А унікальна Дрогобицька дерев'яна церква святого Юра внесена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. В програмі екскурсії також ринокова площа, височенний готичний фарний костел XIV–XV століття та австрійська архітектура центральних вулиць.

  

13:00 Трускавець. Бювет мінеральних вод

Трускавець – відомий далеко за межами України курорт, славний своїми цілющими мінеральними водами. Тихе і спокійне містечко, яке з 1827 року поступово перетворилося на Мекку для тисяч відпочиваючих, розкинулось на передгір’ях Українських Карпат. Мінеральні джерела і п’янке солодке повітря створили затишну оазу для оздоровлення та релаксації. 

14: 00 Час на обід

17:00 Водоспад Кам'янка

Водоспад на однойменній річці Кам’янка, який знаходиться у Сколівському районі Львівської області поблизу села Дубина. Сам водоспад належить до національного природного парку "Сколівські Бескиди" і є геологічною пам'яткою природи та об’єктом рекреаційного туризму. Від водоспаду 800 метрів вгору до озера Журавлиного або мертвого озера. Озеро отримало таку назву, тому що воно має дуже холодну воду з вмістом сірководню, і в наслідок цього в ньому немає риби. Саме озеро та навколишні ліс чарують своєю красою. Навколо озера місцевість є болотиста і берег покритий мохом. З самого озера витікає потічок, який впадає в річку Кам’янка.

19:00 Поселення в готель

 

2.День Розгірче – Славське - Бубнище  

8:00 Сніданок в готелі. Виселення

10:00 Розгірче

На південно-східній околиці села розташований скельний монастир, перші згадки про який відносяться до другої половини XV ст. Ймовірно розбудовувався в XIII—XIV ст. У товщі основного скельного масиву вибито три печери, які знаходяться у двох рівнях. На першому рівні два приміщення, а на другому (до якого ведуть сходи) — одне приміщення. Дослідники вважають нижню велику печеру жилою кімнатою, до якої примикала комора, а верхню печеру — монастирською церквою.

  

12:00 Скелі Довбуша  (Бубнище)

«Скелі Довбуша» в селі Бубнище лежать на висоті 668 м над рівнем моря. Це скелясті виступи пісковиків заввишки до 80 м, що утворились більше 70 млн років тому на дні палеогенового моря. Кам’яний лабіринт завширшки 200 м тягнеться серед буково-смерекового лісу зі сходу на захід майже на 1 км. За переказами, у XVII–XVIII ст. тут таборували опришки, які використовували печери під сховище.Унікальний скельний комплекс названий на честь легендарного опришка Олекси Довбуша. Це неповторне за своїми формами і розташуванням нагромадження гігантських скель.

16:00 Славське

Славське  розташоване у сонячній долині, ніби в амфітеатрі, в місці злиття двох річок — Опору і його притоки Славки, на висоті 590-600 м над рівнем моря. Зі всіх боків селище оточене горами. 
Найвищі вершини — Кичерка (845 м), Плай (876 м), Присліп (990 м), Плішка (1038 м), Ільза (1066 м), Клива (1069 м), 
Писана Криниця або Довбушанка (1236 м), Високий Верх (1245 м), Тростян (1235 м).

18:00 Виїзд до Луцька

 

Гуцульщина. 2 дні

Яремче та Буковель, Верховина та Криворівня, водоспади,

Стежки Довбуша та музей "Тіні забутих предків"

 

1 День. Яремче - Буковель

7:00 Виїзд з Луцька. По дорозі зупинка на заправці (чай-кава, туалет)

13:00 Яремче. Екскурсія Стежкою Довбуша. Водоспад Пробій. Сувенірний ринок

Яремче — низькогірний курорт, розташований в надзвичайно мальовничій улоговині між горами на березі Пруту. Майже на половині території Яремчанської міськради розташований Карпатський Національний природний парк, утворений в 1980 р. (перший в Україні).

  

15:00 Час на обід

16:00 Буковель. Канатна дорога

Буковель — найбільший гірськолижний курорт України. Розташований недалеко від села Поляниця Яремчанської міської ради, біля підніжжя гори Буковель, на висоті 920 метрів над рівнем моря.

18:30 Поселення в готель

 

2 День. Верховина -  Криворівня - водоспад Гук

8:00 Сніданок в готелі

10:00 Криворівня

Легендарне село зберегло для нас класичну гуцульську церкву Пресвятої Богородиці (1719р.) та хату-музей “Гуцульська ґражда”.  А ще тут є краєзнавчий музей і Хата-музей Івана Франка.

  

12:00 Верховина

Етногеографічний центр Гуцульщини, колишнє Жаб’є, що розкинулося на берегах славетної річки Чорний Черемош, окрім мальовничих карпатських панорам має й багато інших принад для вибагливих туристів. Тут Вас гостинно запрошують на концерт-екскурсію в приватний гуцульський музей побуту та музичних інструментів ім. Романа Кумлика. Дізнатися про велику гуцульську любов Івана та Марічки, а також сфотографуватися в гуцульському одязі можна в хаті-музею кінофільму “Тіні забутих предків”. Відчути смак гуцульської бринзі можна в музеї полонинського життя “Хата-стая”.А пивоманам особливо смакуватиме живе пиво “Верховина”, що зварене із якісного баварського солоду та хмелю на кришталевій карпатській воді.

17:00 Водоспад Женецький Гук

Водоспад Женецький Гук розташований на висоті 900 м над рівнем моря. Утворився у післявоєнні роки в результаті повені. Вода вільно падає з висоти 15 м. Один з найкрасивіших водоспадів в українських Карпатах. Знаходиться в мальовничому гірському куточку; не даремно саме тут побудував дачу третій Президент України – Ющенко. 

18:00 Виїзд до Луцька

Замки, Вино, Косино... 2 дні.

Замки закарпаття, екскурсія Ужгородом,

дегустація вид в Середнянських підвалах, термальні басейни Косино

 

1 День. Санаторій Карпати - Замок Сент-Міклош - Ужгород

5:00 Виїзд з Луцьк

9:00 Зурпинка на сніданок

11:00 Санаторій Карпати.

Серед карпатських живописних гір розташувався один з найгарніших і найромантичніших палаців країни, наче у казку запрошує Вас мисливський палац графів Шенборнів (1890р.). Він дивиться на Вас 365 вікнами, запрошує через 12 входів у 52 кімнати. Палац оточений гарним парком з багатьма екзотичними рослинами.

  

13:00 Сент-Міклош

Середньовічний замок "Сент-Міклош"  в Чинадієво споруджений в XV в. як типова романська феодальна резиденція. Являє собою двоповерхову будівлю простої прямокутної форми з двома триярусними кутовими вежами. Товщина стін замку - понад 1 м. Чинадіївський замок належав багатому роду баронів Перені, охороняв карпатський перевал "Руські ворота".  В даний час Чинадіївський замок орендує художник Йосип Бартош. Ентузіасти ведуть реставраційні роботи, розгорнута музейна експозиція і картинна галерея. У декількох відреставрованих кімнатах проходять художні виставки, художники періодично збираються на пленери, проводяться концерти живої музики, театралізовані екскурсії. Працює туристичний інформаційний центр.

15:00 Ужгород

Перша згадка про це вічно прикордонне місто на річці Уж датується 872 роком, воно зачарує своїм шармом і колоритом навіть найвибагливішого туриста. Прогуляйтеся історичною вулицею міста - Корзо, обов’язково огляньте найвідоміший храм міста Катедральний Хрестовоздвиженський собор (1841р.), римо-католицький костел св. Георгія (1775р.). 

За бажанням, Ви можете відвідати ужгородський замок, музеї народної архітектури та побуту, художній музей.

18:00 Поселення в готель. Вільний час в Ужгоріді

 

2 день. Невицький замок – Середнє дегустація - Термальні басейни Косино

8:00 Сніданок в готелі

10:00 Невицький замок

Невицький замок розташований на горі вулканічного походження висотою 260 м над рівнем моря у вузькій долині річки Уж. Деякі дослідники вважають, що історія угорської захисної споруди на шляху до Київської Русі починається ще у ХІІ ст. Тут існувало земляне городище, захищене валами і ровами, яке, однак, не витримало нападу монголо-татарської орди у 1241 р. Відновлене у другій половині ХІІІ ст. і через століття перебудовано повністю в мурованих стінах.  З 17 століття замок стоїть пусткою.

  

12:00 Дегустація вин. Винні погреби в с.Середнє

ДП АПФ „Леанка" запрошує відвідати історичні винні підвали в смт. Середнє Ужгородського району, які є пам'яткою архітектури ХУІ століття і яким в цьому році виповнюється 454 роки.

Гостям пропонується цікава екскурсія, дегустація високоякісних середнянських марочних, десертних вин та, по замовленню, смажена картопля з шкварками та бринзою.

14:00 Косино

Супер-сучасний відпочинковий комплекс “Термальні води Косино” розташований у дубовому гаю, має 5 басейнів, 7 саун, середня температура в термальних басейнах + 41 °C. Гордістю комплексу є найбільші в України фонтани-джакузі з “кавою”, “вином”, “пивом”, “паленкою” та фонтан-ілюзія “Золотий кран здоров’я” висотою 15,5 метра. Відпочинок тут подобається дорослим і дітям, а також приносить користь здоров’ю. 

18:00 Виїзд до Луцька

Закарпаття з угорським акцентом. 3 дні

Наскельна фортеця Тустань, Пилипець, Синевир,

Мукачівський замок, термальні басейни та дегустація закарпатських вин

 

1.День. Тустань – Пилипець – Шипіт

7:00 Виїзд з Луцька

12:00 Екскурсія наскельною фортецею Тустань

Тустань – унікальна пам’ятка історії та архітектури ІХ-ХVІ століття, аналогів якої немає в Європі. Це місце – де історію можна повернути назад та стати частиною культури Українського Середньовіччя. Неповторність Тустані полягає не лише у її природних особливостях, хоча скеля сама по собі вражає. Унікальність Тустані полягає ще й у можливості точного (90%) відтворення дерев’яної забудови, що існувала на скелях. Річ у тім, що будівничі, споруджуючи неприступну дерев’яну фортецю на скелях, довбали в камені пази для закріплення дерев’яних конструкцій. Дерева давно немає, а сліди в камені збереглися. Місто-фортецю Тустань творить комплекс скель Камінь, Острий Камінь, Мала Скеля, Жолоб та скелі, які прилягають до хребта Воронового.

  

15:00 Курорт Пилипець. Гора Гимба

2-місна крісельна канатна дорога довжиною 1650 метрів з фіксованими кріслами — обслуговує туристів високогірного Пилипця круглий рік, доставляючи їх з гірськолижним або велосипедним спорядженням на гору Гемба (полонина Боржава). Сувенірні крамниці в Пилипці на кожному кроці.  Тут можна придбати автентичні карпатські сувеніри, А також сушені гриби, різні трави, вино, настоянки...

17:00 Водоспад Шипіт

Тут з висоти 15 метрів багатьма заворожуючими каскадами між андезиновими скелями скидає води в мальовничу гірську долину один з найкрасивіших водоспадів України – водоспад Шипіт. Він бере свій початок з великого підземного джерела, т.з. “морське око”, в одному з найгарніших місць українських Карпат – полонині Боржава. Перебування тут чудово допомагає відпочити від цивілізації та дає нові життєві сили.

18:00 Поселення в готель

 

2День. Синевир - Колочава - Центр реабілітації ведмедів

   

8:00 Сніданок в готелі

11:00 Колочава

Колочава – унікальне село на Закарпатті, розташоване у мальовничій Тереблянській долині. Чудові гірські краєвиди, чисте повітря, мінеральна вода та гостинність місцевих мешканців зроблять Ваш відпочинок тут приємним і корисним. Крім того Колочава – село десяти музеїв, отже у Вас є нагода отримати і естетичне задоволення від перебування у цьому дійсно чарівному українському селі.

14:00 Синевир

Візитною карткою Українських Карпат є незрівнянної краси озеро Синевир, знане ще в народі як “Морське око”, воно вабить до себе мальовничими гірськими пейзажами та чистою кришталевою водою, в якій здавна водиться благородна форель. Озеро утворилося приблизно 10 000 років назад на висоті989 метріві має максимальну глибину 22 метри.

17:00 Центр реабілітації для бурих ведмедів

Єдиний в Україні і Європі реабілітаційний центр для ведмедів у кінці 2011 року відкрили на території Національного природного парку Синевир, недалеко від села Колочава. Подивитися на диких звірів, які потерпали від людського панування, можуть усі бажаючі. Спостерігаючи за купанням звірів у водоймі чи їх захоплюючими іграми тішаться і дорослі, і діти. 

19:00 Повернення в готель

 

3.День. Мукачівський замок – Берегово – Гать

8:00 Сніданок в готелі

11:00 Мукачівський замок

Звідки б Ви не наближалися до Мукачево, за десятки кілометрів, на одинокій гостроверхій сопці, як магніт, Вас притягує овіяний легендами і бойовою славою мукачівський замок “Паланок” (XIV ст.). Цей визначний воєнно-архітектурний пам’ятник середньовіччя був збудований для охорони і контролю торгових і військових шляхів. Деякі джерела стверджують, що вже в ІХ-Х ст. на горі було невелике укріплення, збудоване для охорони кордонів Київської Русі за Карпатами. 

  

14:00 Комплекс Жайворонок термальні води 

В основному басейні температура води – 31-33 градуси, також у ньому функціонують гідромасаж, гейзер і два водоспади. А в окремому куточку басейну обладнано, так зване, джакузі, де температура води становить 42-45 градусів. Перебування в гарячій мінеральній воді чудово очищає пори шкіри і практично на очах загоює дрібні рани. Цілющі властивості цієї води доведені багатьма дослідженнями лікарів і говорити про це буде зайвим, краще відвідати термальний басейн і переконатися в цьому особисто. У 2013 році відкрився пляж під відкритим небом. Стилістичне оформлення гармонійно вписалося в загальний ансамбль комплексу. 

18:00 Гать. Дегустація закарпатських вин

Тут у Вас є можливість продегустувати найкращі сорти Закарпатських марочних вин. Для дегустації відвідувачам пропонують кілька сортів вина — Королівська Леанка, Чорний доктор, Токай фурмінт, Кагор, Сапераві та інші. Білі вина відрізняє вишуканий витончений смак і ніжний аромат. Саме тут можна зустріти рідкісне біле сухе вино з чудовим ароматом півонії. Тонкий смак мають також і червоні вина.

19:00 Виїзд до Луцька


Заповніть форму і отримаєте найкращу пропозицію