Курс валют USD 25.75 : EUR 28.70
+38 0332  74 91 91
office@novimandry.com

Пошук по сайту
+38 050 377 0727, +38 063 567 6666, +38 097 554 9293

Документи, необхідні для оформлення туристичної візи до Греції:
 
1. Закордонний паспорт заявника (наявність двох чистих сторінок у паспорті обов’язково) повинен бути дійсний не менше, ніж три місяці (90 днів) після закінчення  поїздки. Продовжені паспорти консульство до розгляду не приймає.

2. Ксерокопії всіх заповнених сторінок закордонного паспорта обов’язкові *.
Продовжені паспорти консульство Греції не приймає!
При наявності прострочених (старих) закордонних паспортів бажано надати їх копії (якщо є). Якщо заявник має два діючих паспорта — під час подачі документів потрібно надати оригінали двох паспортів та копії сторінок з відмітками двох паспортів *.

3. Дві нові кольорові фотографії 3,5х4,5 (80% обличчя, на білому фоні), якщо в поїздку їдуть діти, їх фотографії також обов’язкові, незалежно від віку дитини.

4. Копія внутрішнього паспорта всі сторінки з відмітками *.

5. Довідка з місця роботи на фірмовому бланку (повна назва компанії, адреса та контактний телефон), в якій повинні бути вказані: посада, заробітна плата за останні 6 місяців, запис про збереження робочого місця на період відпустки (надається в оригіналі, з печаткою та підписом директора та головного бухгалтера).

• Для приватних підприємців — ксерокопії свідоцтва про реєстрацію та ліцензії (якщо даний приватний підприємець має ліцензований вид діяльності), завірені нотаріально, а також ксерокопії звітів про доходи (за останні шість місяців).

• Для засновників компаній — надаються копії сторінок статуту з відповідними записами, завірені «мокрою печаткою» компанії.

• Для студентів — довідка з навчального закладу, ксерокопії студентського квитка та залікової книжки (всі заповнені сторінки).

• Для школярів — довідка з навчального закладу, під час літніх шкільних канікул можливо довідку не надавати.

• Для пенсіонерів — копія пенсійного посвідчення та виписка з пенсійного фонду про нарахування пенсії. Виписка обов’язкове для туристів, раннє не мають шенгенських віз.

6. Документи, що підтверджують наявність необхідних коштів для перебування в Греції, а саме: оригінал довідки з банку про наявність рахунку на ім’я заявника в гривнях, доларах США або євро (залишок на рахунку повинен бути не нижче, ніж 1000 дол. / Євро ( еквівалент в гривнях) на тиждень перебування в країні для одного туриста, включаючи дітей). За відсутності банківського рахунку приймаються дорожні чеки (travel cheques) з розрахунку, зазначеного для довідки з банку. Подаються копії дорожніх чеків та копія квитанції про їх придбання.

• Копії банківських карток *.

Для туристів, які не мають власних джерел доходів (студенти) і туристів, які не можуть надати фінансові гарантії у вигляді довідок з банку або дорожніх чеків — необхідно надати нотаріально оформлена заява про спонсорство від особи, що бере на себе витрати і довідку з банку, що підтверджує платоспроможність даного спонсора. До довідки з банку необхідно додати довідку з роботи і завірені мокрою печаткою ксерокопії трудової книжки (всі сторінки з відмітками). Вищевикладене вимога поширюється і на туристів, які не мають джерела доходів (тобто роботи), але мають довідку з банку, тобто вони також надають нотаріально оформлена заява, довідку з роботи і трудову книжку спонсора. Ця вимога поширюється також на студентів або повнолітніх дітей, які подорожують з батьками.

7. Копії свідоцтва про народження, шлюб, розлучення (рішення суду) *.
Свідоцтво про народження необхідно надавати тільки для неповнолітніх туристів.

Для неповнолітніх дітей, які подорожують з одним з батьків або у супроводі інших родичів, — оригінал дозволу на виїзд або завірена нотаріально, копія дозволу (дані документи консульство не повертає, тобто у туристів на руках повинен залишитися оригінал цього документа для перетину кордону) . А також оригінал закордонного паспорта того з батьків, хто не їде. Якщо закордонного паспорта немає, оригінал громадянського паспорта цього батька.

• У випадку, якщо віза відкривається тільки дитині необхідно надати вище перераховані документи на одного з батьків.

9. Копії документів, що підтверджують стабільність фінансового стану (свідоцтва про право володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі і.т.д.).

10. Анкетні дані (анкету можна заповнити у нас в офісі)

* Усі ксерокопії необхідно подавати тільки на форматі А 4.
Консульський збір за розгляд документів на відкриття візи для Київського регіону — 60 євро. (Для туристів, які проживають в інших регіонах вартість візи уточнюйте у менеджерів.)
Для дітей від 6 до 18 років, студентів та пенсіонерів — 25 євро.
Для дітей до 6 років — безкоштовно.