БОЛГАРІЯ

БОЛГАРІЯ


Болгарія (болг. Б’лгарія), повна офіційна форма — Республіка Болгарія — держава в Південно-Східній Європі, у східній частині Балканського півострова, займає 22% його площі.

Столиця — Софія. Державна мова — Болгарська.

Географія

Згідно адміністративним поділом територія країни ділиться на 28 областей, які поділяються на 264 громади.

На сході омивається Чорним морем. Межує з Грецією і Туреччиною на півдні, з Сербією і Македонією — на заході і з Румунією — на півночі. Загальна довжина кордонів Болгарії становить 2245 км, з них 1181 км — сухопутні, 686 км — річкові (з яких 470 км проходять по річці Дунай) та 378 км — по Чорному морю. Рельєф Болгарії неоднорідний. На відносно невеликій території країни знаходяться низовини, рівнини, пагорби, низькі і високі гори, велика кількість долин і глибоких ущелин. Головною особливістю топографії Болгарії є чергування смуг високого та низького ландшафту, які проходять зі сходу на захід через всю країну. 

Клімат

Помірно-континентальний (м’яка зима і тепле літо), з чітко вираженими чотирма сезонами року — на більшій частині території країни, перехідний до середземноморського в південних районах і чорноморської області. Середня температура повітря в січні + 2 °, в липні + 2б ° С. Середня температура взимку -6 ° С .. + 4 ° С, влітку + 2б ° С. 

Населення

Населення країни складає 8,5 млн. Чоловік. У столиці, Софії, проживає трохи більше одного мільйона. Національний склад: 80% — болгари, 10% — турки, вірмени, греки, цигани.

Релігія

Майже все населення Болгарії сповідує православ’я (82%), 12% мусульмани, домінує східно-православна церква. Болгарська церква — автономна.

Культура

Згідно з даними етнографів, налічується більше 10 тис. обрядів, що супроводжували (і частково супроводжуючих) святкові дні болгар. Такими, зокрема, є колядування (24 грудня) і сувакарі (в новорічну ніч). І в тому, і в іншому випадку ряджені молоді люди ходять по домівках, бажають господарям здоров’я і благополуччя, співають фольклорні пісні і виконують народні танці, за що вдячні господарі обдаровують їх різною смакотою.

Одним з найцікавіших обрядів є нестинарство, поширений в горах Странджа. Він являє собою танці на розпеченому вугіллі у виконанні нестинар — обраних провидців, віщунів та цілителів. Цей танець виконується під час ряду православних свят, але найбільш пишно обставляється день святих Костянтина і Олени: свято триває три дні і супроводжується принесенням у жертву ягня і хресним ходом.

Цікаві і карнавал кукерів — маскарадна хода, що знаменує початок весни (проходить в районі міст Дупніца і Перник), і «тифон зарізаний» — обряд обрізання виноградних лоз, що супроводжується їх рясним поливом вином і шумним застіллям, і мартениця (1 березня), на честь якої всі болгари приколюють собі на одяг білу і червону нитку. У Георгієв день (6 травня), шанований тваринниками, все стійла, вулики і домашні тварини прикрашаються вербовими гілками, а на світанку худобу виганяють на подвір’я, щоб перша роса дала їй богатирське здоров’я. А свято Лазаря вважається найкращим днем ​​для знайомства з майбутнім нареченим і оголошення заручин.

В цілому в житті кожного болгарина є кілька найбільш значущих дат, які прийнято відзначати бурхливо, весело і щедро: дні народження, заручин, заручин, весілля, хрещення дитини, його перші кроки і будівництво нового житла як початок нового життя.

Туризм

Туризм в Болгарії становить істотну частку ВВП країни. Більшість туристів відвідують курорт або літній, або зимовий відповідно до сезону. Перспектива розвитку туризму в Болгарії райдужна, країна має і культурні та природні пам’ятки. Крім того, в Болгарії всього зо два не туристичних місяці — жовтень і листопад. Чорноморський березень — це вже впевнена весна з квітучими деревами, в червні щосили купаються в Чорному морі — до вересня. Гірськолижний сезон починається в грудні і триває до лютого.

Чорноморське узбережжя Болгарії — популярний напрям пляжного туризму. Болгарія була одним з найважливіших курортів для соціалістичних країн Східної Європи. У 1990-і роки галузь пережила спад, проте тепер спостерігається підйом. Основна маса туристів прибуває з країн Західної та Східної Європи, Скандинавії, Німеччини, Росії, України і Великобританії.

Найбільш популярні чорноморські курорти: Албена, Золоті піски, Рів’єра, Св. Костянтин і Олена, Обзор, Сонячний берег, Созопол, Еленіте, Святий Влас.

Бальнео (СПА) курорти: Велінград, Санданські, Хісар.

Гірськолижні курорти: Банско, Боровець, Пампорово.

На гірськолижних курортах, як і на чорноморських, ведеться активне оновлення готельної бази та гірській інфраструктури. Будуються нові траси, встановлюються сучасні підйомники (наприклад Doppelmayer). Курорти розташовують невеликою загальною протяжністю трас, переважають спуски середньої та низької складності, ніж Болгарія поступається популярним альпійським напрямками. У березні 2008 в Банско відбувся європейський турнір зі швидкісного спуску для чоловіків.

Транспорт

У Болгарії розвинені практично всі види міського та міжнародного транспорту. Автобуси між курортними містечками ходять за розкладом, проїзд досить дешевий. Квитки на будь-який міський транспорт у великих містах в рамках 35-40 центів. Таксі в Болгарії також досить дешево, в рамках 45-50 центів за кілометр. Однак крім таксі з фіксованою оплатою за 1 км (вночі зазвичай в 1,5 рази дорожче, ніж вдень), в аеропортах і готелях є таксі, з якими треба домовлятися про ціну. Тому рекомендуємо взяти таксі. Оренда автомобіля: У будь-якому аеропорту, на крупних вокзалах і прокатних фірмах можна оформити оренду автомобіля. Основні умови — наявність міжнародних водійських прав і кредитної картки (якщо її немає, необхідно залишити заставу 500-2000 $, на випадок порушення правил), вік старше 21 років. Орієнтовна оренда автомобіля — 55 $ в день + бензин. Можна знайти дешевше і дорожче і без застави та без кредитної картки.

Кухня

Болгарська кухня — національна кухня, поширена в Болгарії та інших країнах Південно-Східної Європи. Болгарська кухня схожа з турецькою та грецькою. Це пов’язано зі схожим географічним положенням країн і спільністю вихідних продуктів, тривалими історичними зв’язками.

Болгарська кухня заснована на широкому використанні овочів, трав і фруктів. Кухня багата рецептами салатів, гарячих і холодних супів. Особливістю приготування є теплова обробка продуктів на слабкому вогні протягом години, продукти головним чином готуються одночасно у складі однієї страви. Іншою особливістю є масове застосування свіжої та консервованої зелені, що додається при приготуванні м’ясних страв. Більш часто, в порівнянні з іншими кухнями, в стравах використовують цибулю, часник, червоний, чорний і запашний перець, лавровий лист, петрушка, чабер, м’ята. Так само не зайвим буде зазначити, що страви болгарської кухні дуже жирні і кашоподібні. Особливо це стосується гарячих страв.

Як і в будь-якої національної кухні, в болгарській існують страви, які готуються до певних народним, релігійних чи державних свят. Наприклад, пісні сармі і чушки (перці) на Святвечір, капама (тушковане блюдо з декількох видів м’яса та ковбаси з квашеною капустою) та інші страви з квашеною капустою на Новий рік, риба на день Святого Миколая (6 грудня), козунак на Велик Ден (Великдень), ягня на День хоробрості (день Святого Георгія). 

Чайові

Чайові дають портьє, покоївкам. Офіціантам дають чайові, округляючи рахунок. Гроші не слід залишати на столі. Розмір чайових близько 10% від замовлення.

Пляжі

На сході Болгарія омивається водами Чорного моря. Найпопулярніші курорти країни: Кранево, Албена, Золоті Піски, Сонячний День і Сонячний Берег. Вони знаходяться далеко від великих міст, що гарантує спокійний відпочинок. Разом з тим поблизу цих курортів присутні цікаві туристичні об’єкти.

Пам’ятки

Пам’ятки Болгарії — це лікувальні та бальнеологічні центри, винні погреби в Пловдиві, лиманові грязі і мінеральні джерела, фортеця Калета і Царевец, старовинні міста Балчик і Несебр, театри, пляжі і морські порти, римські лазні, стародавні храми, собори і печерні церкви.

Цікаві факти

Винахідник першого електронного комп’ютера Джон Вінсент Атанасов народився в Болгарії.

Під час Першої Балканської війни болгарами були розроблені перші авіаційні бомби, які скидалися на противника з повітря. Вперше їх застосували 16 жовтня 1912.

Перші цифрові наручні годинники були створені болгарином Петром Петровим.

1 березня кожного року жителі Болгарії дарують один одному «мартеніци» — маленькі фігурки з білих і червоних ниток, які вважаються символом пробудження весни, здоров’я і щастя.

Футбол — найпопулярніший вид спорту в Болгарії.

Коли болгарин поводить головою з боку в бік, це означає «так», а коли він киває головою, це означає «ні».

Болгарська паличка (Lactobacillus bulgaricus) — це унікальний мікроорганізм, який забезпечує молочнокисле бродіння. Вона вперше була виділена з ягурта — болгарського кислого молока.

У Болгарії існує тільки один вулкан, він називається Кожух (Kozhukh) і вже тривалий час вважається вимерлим.

Знамениті оперні співаки Борис Христов (Boris Christov) і Микола Гяуров (Nickolai Guaurov) родом з Болгарії.

Сувеніри

В якості сувенірів і подарунків на згадку про відпочинок в Болгарії можна привезти одяг з ручною вишивкою болгарським хрестиком, всілякі килимки, вироби з лляних тканин, туалетну воду, масло і парфуми з Долини Троянд, а також оригінальні вироби з міді та срібла ручної роботи. У Болгарії широкий вибір колоритних глиняних виробів, ювелірних прикрас, недорогі шкіряні вироби.

Золоті піски

15854741264f4e0a66cc917 golden-sands-bulgaria-1280x800 сонячний берег

Найпопулярніший і найбільш елітний морський курорт Болгарії розташований у мальовничому і екологічно чистому затоці північній частині Рив’єри, в 18 км від міжнародного аеропорту міста  Варна. Знаходиться в національному парку, що займає площу 1320 га. Курорт неодноразово удостоювався престижної нагороди «Блакитний прапор».

Золоті піски надають ідеальні умови як для спокійного відпочинку всією сім’єю на березі моря, так і для веселого і активного відпочинку.

Природні умови сприятливі для морських купань і сонячних ванн. З червня по вересень середня температура повітря +27 С, води +24 С. Золоті піски — це піщана коса довжиною 3,5 км і шириною 100 м. Цілющі мінеральні джерела курорту були відомі ще фракійцям і римським цезарям. Гостям пропонується так званий «екотранспорт» — міні-поїзда, велорикші, велосипеди.

Золоті піски мають все необхідне для зручного та повноцінного відпочинку: 69 готелів категорій 5, 4, 3 і 2 зірки (багато з яких реконструйовані), 2 дачних селища, комфортабельні котеджі, вілли і кемпінги.

Тут понад 70 ресторанів, що пропонують болгарську, європейську, східну кухні і відомі у всьому світі чудові болгарські вина; кафе, кондитерські, снек-бари, магазини, нічні бари, дискотеки, клуби з фольклорними і шоу-програмами, а також казино, що працюють до ранку.

У розпорядженні гостей велика різноманітність водних видів спорту: яхти, водні лижі, скутери, моторні човни, водні велосипеди, човни-банани, водні парашути і дельтаплани, водні гірки. Для любителів активного відпочинку-теніс, верхова їзда, міні-гольф, велосипеди, боулінг, волейбольні майданчики, кегельбан, тренажери, відкриті і криті басейни. Для яхтсменів — причал з 3 обладнаними пірсами.

У гостей курорту є можливість поєднувати відпочинок з оздоровчими процедурами в бальнеоцентр «Амбассадор»: цілорічне бальнеолікування (грязелікування), антистрес, фітотерапія, програми «Relax» і «Revital», апітерапія і ароматерапія, більше 100 видів медичних послуг.

У вільний час — багата культурна програма: цікаві конкурси, турніри, виставки, свята народної творчості, міжнародний фольклорний фестиваль «Варненське літо», шоуконкурс «Найсильніший болгарин», джаз- і рок-фестивалі, чорноморський конкурс краси «Міс Золоті піски», міжнародний конкурс спортивних танців, турнір з кікбоксингу, пляжного волейболу та багато іншого.

Для дітей — аквапарк, що займає площу 40 тис.кв.м, де одночасно можуть відпочивати 1200 чоловік. «Божевільна ріка», «Ледача річка», «Рафтинговий узвіз», «Камікадзе», «Чорний коридор», гірки-тунелі зі звуковими і світлоефектів, водний бар чекають своїх відвідувачів.

Сонячний берег

bulgaria_sunny_beach солнечній сонячний брег

Сонячний Берег

Курорт Сонячний Берег — найбільший курорт Болгарії, розташований всього в 35 км від Бургаса, стандартного аеропорту прильоту чартерів з відпочиваючими. Знаменитий піщаний пляж курорту Сонячний Берег простягнувся більш ніж на 5 километрів і покритий чистісіньким дрібним піском, місцями утворюючим мальовничі дюни. Вхід у воду тут дуже пологий, що безсумнівно є великим плюсом для відпочинку з маленькими дітьми. Рельєф місцевості на Сонячному Березі буквально сам розташовує до створенню природного курорту — тут абсолютно пласка рівнина, покрита змішаної хвойно-листяної рослинністю, що створює унікальний мікроклімат на цьому відомому болгарському курорті. Середня температура повітря влітку 25-28 градусів, а води 22-24 градуси тепла.

Сонячний берег — протягом останніх років є одним з найбільш бурхливо розвинених курортів Болгарії — до кожного нового сезону з кінця 90-х років тут зводяться нові і повністю реконструюються старі готелі, ресторани, найрізноманітніші розважальні заклади та інші об’єкти туристичної інфраструктури. Курорт першим в Болгарії створив унікальні умови для інвестиційної активності в сфері туризму, у зв’язку з чим темпи розвитку ринку нерухомості Сонячного берега багаторазово зросли, випередили інші курорти Болгарії і звели нову планку якості болгарських туристичних об’єктів.

Тепер тут представлені унікальні по розкоші готелі 5 *, сучасні готелі категорії 3-4 *, обладнані за найсучаснішими готельним стандартам, ну і звичайно ще залишилося кілька демократичних готелів 2 *, що ідеально підходять для небагатих студентів або для тих, хто просто хоче зекономити на придбання туру на Сонячний Берег.

Завдяки тому, що курорт Сонячний Берег розташований на дуже великій площі, готелі досить гармонійно вписуються в ландшафт курорту і почуття перенаселеності пляжної смуги відчувається тільки в центральній частині курорту, більш придатної для веселого молодіжного відпочинку практично в будь-який час дня і ночі. У центрі Сонячного Берега Ви знайдете величезну кількість атракціонів, які так люблять діти, магазинчиків з одягом, фруктами, сувенірами і тд., ресторанів з різноманітною кухнею, нічних дискотек і клубів для молоді, коктейль-барів під відкритим небом.

Іншими словами, потрапивши в центральну частину курорту Сонячний Берег, будь-яка людина забуває що таке нудьга при відпочинку в Болгарії. Якщо Ви не хочете галасливої ​​активної діяльності під вікнами Вашого готелю, вибирайте будь-який готель у північній або південній частині Сонячного Берега, бажано не на першій лінії, від туди Ви без зусиль за 5-10 хвилин дійдете до центру курорту, але в той же час, тихий спокійний і здоровий сон Вам гарантований.

Сонячний берег у зв’язку зі сприятливим місцем розташування, надає туристам дуже широкі екскурсійні можливості. І звичайно ж пропонує безліч видів спортивних розваг та пляжного відпочинку. На пляжі Сонячного Берега представлені дитячі водні гірки, басейни, прокат гідроциклів, водних велосипедів, катамаранів, прогулянки на яхтах, польоти на дельтаплані, банджо-джампінг, стрибки на парашуті, катання на водних лижах, бананах і багато багато іншого. Сонячний берег ми можемо порадити практично будь-якої категорії відпочиваючих — любителям активного відпочинку, молоді, а також звичайно для сімейного відпочинку з маленькими дітьми.

   

Даруємо бонуси тому що ми вас любимо:

 

За бронювання туру до 1000$ нараховуємо 15 бонусів1000-1500$ - 20 бонусів, 1500-2000$ - 25 бонусів, більше 2000$ - 30$

***

Від заброньованого по вашій рекомендації туру  вартістю до 1000$ нараховуємо 10 бонусів, 1000-1500$ - 15 бонусів, 1500-2000$ - 20 бонусів, більше 2000$ - 25 бонусів.

***

Пишіть про нас відгуки в соціальних мережах і отримуйте - 1 бонус.

***

Привозьте відео та фото з готелів і отримуйте 5 бонусів.

***

Пишіть пости в соціальних мережах і отримуйте 5 бонусів.

***

Всім учасникам бонусної програми нараховуємо бонуси на День народження, День туризму та Новий рік

***

Ваші бонуси сумуються, їх можна використати на оплату будь-якого туру і не можна обміняти на гроші.  Невикористані бонуси згорають через 12 місяців після нарахування.

 

 

Вам не треба купувати валізу за 2000-3000 гривень, для однієї поїздки в рік, а потім не знати куди її подіти. Ми за вас подбали -  візьміть в нас валізу потрібного розміру на прокат безкоштовно

 

Хочете любуватись морськими красотами не витрачаючи грошей на інструкторів та прокат спорядження? При купівлю будь-якого туру візьміть в нас маску і ласти на прокат безкоштовно

 

До Нового Року ми вирішили робити подарунок усім хто бронює у нас тури. 

Що потрібно зробити? 

Все просто!

1. Звернутись до Нас

2. Обрати бажаний тур!

3. Забронювати:

- тур на море;
- екскурсійний тур в Європу;
- круїз;
- авіаквитки;
- проживання в готелі, тощо!

І шляхом лотерейного розіграшу оберіть свій подарунок!

 


А їх у нас дуже багато: кружка з логотипом,  pawer bank, сертифікат в бар "Вулик" на 500 грн, сертифікат в бар "SOUL Bar & Kitchen" 400 грн, водонепроникні чохли на телефон, пледи, пляжні покривала, пляшка шампанського, обгортка для паспорта, та інші. 
 


 

Просто?

Тоді Чекаємо на Вас!