ШРІ ЛАНКА

ШРІ ЛАНКА


Острів Шрі-Ланка знаходиться в Індійському океані, приблизно в 31 км від південного берега Індії. Загальна площа — 65 610 км 2, протяжність з півночі на південь 445 км, із заходу на схід — 225 км. Основна частина острова представляє невисоку, не більше 100 м над рівнем моря, рівнину. У центрі острова — Центральний гірський масив. Його середня висота 1000-2000 м над рівнем моря.

Клімат

Тропічний клімат Шрі Ланки теплий і вологий. Середньорічна температура на рівнині становить + 27 ° С. У містах досить спекотно. На узбережжі постійно дме морський бриз, температура дуже комфортна + 28-30 ° С. Температура води в Індійському океані близько + 27 ° С. В горах середньорічна температура + 23-25 ° С. На високогірному курорті Нувара Елія температура вдень + 18 ° С, вночі вона опускається до + 10 ° С.

Мова

Офіційні мови на Шрі Ланці — англійська, сингальська і тамільська. Сингальска — мова найбільш численної етнічної групи Шрі Ланки.

Релігія

Основні релігії — буддизм, індуїзм, християнство, іслам.

Час

У зимовий період час на Шрі Ланці випереджає київське на 3,5 години, в літній період — на 2, 5.

Банки

Час роботи: пн-пт 09: 00-17: 00 Вихідні дні: сб-нд Традиційні та національні свята, 30 червня і 31 грудня.

Магазини

Час роботи: пн-пт 08: 30-16: 30 Перерва: 13: 00-14: 00 Вихідні дні: неділя, Poya Day.

Алкоголь

Спиртні напої можна купити в супермаркетах будь-яких великих міст або у маленьких магазинчиках, які розташувалися уздовж всіх основних доріг. Алкоголь не продається в дні повного місяця.

Запобіжні заходи

Для відпочинку на узбережжі — спеціальні щеплення не потрібні.
Якщо ж Ви плануєте зробити поїздку в джунглі і хочете переночувати там, слід подбати про себе і прийняти таблетки від малярії. (проконсультуйтеся у лікаря).
Крім того, при відвідуванні національних парків та заповідників слід користуватися репелентами, які захистять від укусів комарів і інших комах.

Гігієна

Необхідно дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки з милом перед їжею і після прогулянок або протирати гігієнічними серветками.

При відвідуванні храмів — використовувати одноразові шкарпетки.
Користуйтеся сонцезахисним кремом і лосьйоном від сонячних опіків.
Увечері використовуйте репеленти.

Одяг і зовнішній вигляд

Найкраще носити легкий бавовняний або лляний одяг, сандалі і головний убір. При відвідуванні храмів потрібен одяг, що прикриває коліна, плечі і спину. При вході в храм обов’язково зніміть взуття і головний убір. Засмагати на пляжі «топлес» забороняється.