ІНДІЯ

ІНДІЯ


Республіка Індія — держава в Південній Азії. Індія посідає сьоме місце в світі за площею, друге місце за чисельністю населення. Межує з Пакистаном на заході, з Китаєм, Непалом і Бутаном на північному сході, з Бангладеш і М’янмою на сході. Крім того, Індія має морські кордони з Мальдівськими островами на південному заході, зі Шрі-Ланкою на півдні і з Індонезією на південному сході. Спірна територія штату Джамму і Кашмір має кордон з Афганістаном.

Індія є батьківщиною Цивілізації долини річки Інд і інших стародавніх цивілізацій. Протягом більшої частини своєї історії, Індія виступала як центр важливих торговельних маршрутів і славилася своїми багатствами і високою культурою.

У період з початку XVIII по середину XIX століття Індія була поступово колонізована Британською імперією. Отримавши незалежність в 1947 році, країна досягла великих успіхів в економічному і військовому розвитку. До кінця XX століття економіка Індії стала однією з найбільш швидко розвинених в світі. Нагальною проблемою продовжує бути високий рівень бідності та неписьменності населення.

Клімат

На клімат Індії роблять сильний вплив Гімалаї і пустеля Тар, викликаючи мусони. Гімалаї служать перешкодою холодним центрально-азійським вітрам, таким чином роблячи клімат на більшій частині Індостану більш теплим, ніж на тих же широтах в інших регіонах планети. Пустеля Тар відіграє ключову роль у залученні вологих південно-західних вітрів літнього мусону, які в період з червня по жовтень забезпечують більшу частину Індії дощем. В Індії переважають чотири основні клімату: вологий тропічний, сухий тропічний, субтропічний мусонний і високогірний.

На більшій частині території Індії виділяються три сезони: жаркий і вологий з пануванням південно-західного мусону (Июнь — Октябрь); відносно прохолодний і сухий з переважанням північно-східного пасату (Ноябрь — лютий); дуже жаркий і сухий перехідний (березень — Май). Протягом вологого сезону випадає понад 80% річної суми опадів. Найбільш зволожені навітряні схили Західних Гат і Гімалаїв (до 6000 мм на рік), а на схилах плато Шиллонг знаходиться саме дощове місце на Землі — Черрапунджи,,uk,Наиболее сухие районы,,uk,западная часть Индо-Гангской равнины,,uk,меньше,,uk,мм в пустыне Тар,,uk,сухой период,,uk,и центральная часть Индостана,,uk,Количество осадков сильно колеблется в разные годы,,uk (около 12000 мм). Найбільш сухі райони — західна частина Гангській рівнини (менше 100 мм в пустелі Тар, сухий період 9-10 месяцев) і центральна частина Індостану (300-500 мм, сухий період 8-9 месяцев). Кількість опадів сильно коливається в різні роки. На равнинах средняя температура января возрастает с севера на юг от,,uk,в мае повсеместно,,uk,иногда доходя до,,uk,Во влажный период на большей части страны температуры равны,,uk,млрд,,ru 15 до 27 ° C, у травні повсюдно 28-35 ° С, іноді доходячи до 45-48 ° С. У вологий період на більшій частині країни температури рівні 28 ° C.

Населення

1,1 млрд. человек, огромное разнообразие этнических типов современной Индии,,uk,Сложившаяся кастовая система способствовала сохранению этнического разнообразия,,uk. Сформована кастова система сприяла збереженню етнічної різноманітності, и сегодня на улице можно встретить людей и совсем светлых,,uk,европейский вид,,uk,и темнокожих,,uk,и монголоидов,,uk,населения относят к,,uk,отсталых племен,,uk,которые живут еще в каменном веке,,uk, європейського вигляду, і темношкірих, і монголоїдів. 7% населення відносять до «відсталих племен», які живуть ще в кам’яному столітті.

В Индии,,uk,официальных языков,,uk,в том числе и английский,,uk,речь делопроизводства и официальных документов,,uk,На севере страны большинство населения говорит на хинди,,uk,но все образованные люди и все,,uk 18 офіційних мов, у тому числі і англійська — мова діловодства та офіційних документів. На півночі країни більшість населення говорить на хінді, але всі освічені люди і всі, кто имеет дело с туристами,,uk,работники гостиниц,,uk,водители такси и авторикш,,uk,продавцы магазинов и магазинов,,uk,и те,,uk,кто предлагает сувениры в местах скопления туристов,,uk,говорят по,,uk,английски,,uk,а иногда,,uk — працівники готелів, ресторанів, водії таксі та авторикш, продавці магазинів і крамниць, і ті, хто пропонує сувеніри в місцях скупчення туристів — говорять по- англійськи, а іноді, особенно в Дели,,uk,и по-русски,,uk,населения,,uk,но мусульмане составляют именно значительное религиозное меньшинство,,uk,sikxi,,tg,буддисты всего,,uk,большая часть которых перешла в буддизм совсем недавно,,uk, і по-російськи.

Релігія

80% населення — індуїсти, але мусульмани складають саме значну релігійну меншість — 11%, 2,2% — сикхи, буддисти всього 0,7%, більша частина яких перейшла в буддизм зовсім недавно. Индия светское государство,,uk,и любая дискриминация по религиозному признаку преследуется законом,,uk,деньги,,uk,Индийская рупия,,uk,INR,,en,рупия =,,uk,ПАЙСА,,uk,USD = ~,,en,Обменять валюту можно в аэропорту,,uk, і будь-яка дискримінація за релігійною ознакою переслідується законом.

Гроші

Індійська рупія / INR (1 рупія = 100 пайсів), 1 USD = ~ 42 INR

Обміняти валюту можна в аеропорту, в банке или в сертифицированных обменных пунктах,,uk,для этого необходим паспорт,,uk,При обмене лучше взять квитанцию,,uk,это позволит сделать,,uk,в случае необходимости,,uk (для цього необхідний паспорт).

При обміні краще взяти квитанцію — це дозволить зробити, в разі необхідності, обратный обмен денег при выезде из страны,,uk,но не более,,uk,от официально обменянной суммы,,uk,Лучше ввозить доллары или евро,,uk,валюту других стран меняют не во всех банках,,uk,а если все же меняют,,uk (але не більше 25% від офіційно обміняної суми). Найкраще ввозити долари або євро, валюту інших країн міняють не у всіх банках, а якщо все ж міняють, то по менее выгодному курсу,,uk,банки работают,,uk,в будние дни с,,uk,а в субботу,,uk,Обналичить дорожные чеки можно только в крупных банках,,uk,предпочтение отдается чекам,,uk,Томас Кук,,bg,Amerіken Экспресс,,bg.

Банки працюють, як правило, в будні дні з 10:00 до 14:00, а в суботу — с 10:00 до 12:00.

Перевести в готівку дорожні чеки можна тільки у великих банках, перевага віддається чекам «Томас Кук» і «Амерікен Експрес». Кредитные карточки имеют ограничения,,uk,только в столице и в крупных курортных районах,,uk,В провинции и горных районах расплатиться ими,,uk,а зачату,,ru,и иностранной валютой,,uk,практически невозможно,,uk — тільки в столиці і у великих курортних районах. У провінції і гірських районах розплатитися ними (а зачату — і іноземною валютою) практично неможливо.

Транспорт

Такси легко отличить по особому желто-черной окраской,,uk,С водителем нужно обязательно поторговаться о цене,,uk,причем делать это лучше перед отправлением,,uk. З водієм потрібно обов’язково поторгуватися про ціну, причому робити це краще перед відправленням. Собираясь в дальнюю поездку,,uk,лучше заранее узнать ее примерную стоимость у администрации отеля,,uk,так как,,uk,по счетчику,,uk,в Индии ездят редко,,uk,девиз,,bg,и велорикши встречаются часто,,uk, краще заздалегідь дізнатися її приблизну вартість у адміністрації готелю, так як «по лічильнику» в Індії їздять рідко.

Мото- і велорикші зустрічаються часто, их можно нанять так же,,uk,как такси,,uk,Motorikší,,sr,экзотический,,uk,быстрый способ передвижения по городу,,uk,Стоит примерно в два раза меньше,,uk,чем такси,,uk,Общая информация Индия,,uk, як таксі. Моторикші — екзотичний, зручний, швидкий спосіб пересування по місту. Коштує приблизно в два рази менше, ніж таксі.