Шкільні тури з Луцька


Мирний атом

Екскурсія на Рівненську атомну станцію в м.Вараш

(тривалість екскурсії 6 годин)

  

м. Вараш

Вараш заснований в 1973 році на місці колишнього села, яке з’явилося 1776 року. Статус міста з 1984 року. Раніше місто мало назву Кузнецовськ, на честь радянського розвідника Миколи Кузнецова. Своїм корінням воно проросло у давнє минуле, а вершинами інтелекту сягає новітніх технологій ядерної енергетики ХХІ століття. Це — місто-супутник Рівненської атомної електростанції. Вони споруджуються одночасно з 1973 року і невіддільні одне від одного.

Інформаційний центр РАЕС "Полісся" та Навчально-тренувальний центр

Кожен охочий може здійснити віртуальну прогулянку проммайданчиком РАЕС із зупинками у турбінному, реакторному відділеннях та на блочному щиті управління (БЩУ); відвідати історичну експозицію та оглянути рідкісні світлини періоду будівництва РАЕС; ознайомитися з процесом виробництва електроенергії, оглянувши макети енергоблоків з реакторами ВВЕР-1000 та ВВЕР-440. Музей Рівненської АЕС — це не просто зібрання дивовижних експонатів, а зв’язок поколінь, спадкоємність культур, частинка історії. Враховуючи це в музеї відображена історія села Вараш, на місці якого були побудовані енергогігант і місто атомників. Етнографічна експозиція вміщує зразки декоративно-прикладного мистецтва, елементи побуту, знарядь праці мешканців села Вараш та Володимирецького району ХІХ-ХХ століть. В навчально-тренувальному центрі ВП РАЕС вас ознайомлять з технологічними процесами на АЕС та тонкощами навчання та підготовки персоналу. 

Автобусна екскурсія навколо атомної станції

Корець та Соколині гори

Луцьк — Корець — Губків — Луцьк 

(тривалість екскурсії 10 годин)

  

Корець

На 7,5 тисяч населення, місто має 10 храмів. Відомим є Корецький Свято-Троїцький жіночий монастир. Він був заснований 1620 року як францисканський кляштор. Тоді спорудили барокові костел та корпус келій. Після політичних збурень 1830 року костел скасовують і переосвячують як Троїцьку церкву.  Не менш цікава пам`ятка — Костьол Святого Антонія збудуваний у 1706 році на місці старішого (зведеного у 1533 р.). У 1915-1916 рр. храм перебудували, повернувши йому яскраві барокові форми.

А от з колишнього замкового комплексу 14 століття залишилися лише руїни. Надбрамна вежа перебуває у занедбаному стані, неї примикають залишки двоповерхових будівель. Через замковий рів до фортеці веде віадук, який в 2005 році було відремонтовано. Корцю варто обов`язково виділити декілька годин при плануванні туру по Волині.

Соколині гори  

Заповідна зона парку поєднує в собі 14 природоохоронних об’єктів розташованих на обох берегах річки Случ. (6 заказників, 7 пам’яток природи та 1 заповідне урочище). На 30-метровій замковій горі, що піднімається над річкою, видно залишки замку. З 15 століття, до наших днів дійшли лише частина стін та декілька башт, що мальовничо вписуються в навколишній пейзаж. 

Місця козацької слави

Луцьк-Пляшева-Луцьк

(тривалість екскурсії 5 годин)

  

Козацькі могили

«Козацькі могили» — місце, де сама земля промовляє до нас голосами предків. Саме тут, у 1651 р. під проводом Богдана Хмельницького відбулася одна із значних битв між польсько-шляхетськими та козацько-селянськими військами, яка увійшла в історію України під назвою «Битва під Берестечком».

На території заповідника знаходиться музейний корпус у експозиції якого зібрані унікальні речі, що розповідають про побут, озброєння й оснащення армії Богдана Хмельницького. Тут збудовано церкву-мавзолей святого Георгія (1914 р.), у підземеллях якої зберігаються численні останки козаків, що поклали голови на полі бою, та дерев’яну церкву Святого Михайла (1650 р.) перевезену з сусіднього села Острів.

До витоків Волинської історії

Луцьк-В.-Волинський-Зимне-Луцьк

(тривалість екскурсії 6 годин) 

  

В.-Волинський

Відомий як одне з найдавніших міст Волині, що вперше згадується у літописах близько 988 р. Місто названо на честь його засновника – київського князя Володимира Святославича. Стародавнє містечко Володимира має вигляд неправильного п’ятикутника, укріпленого валами і ровами, залишки яких збереглися донині. Однією з визначних архітектурних пам’яток міста є Успенський собор, побудований у 1160 р. за часів князювання Мстислава Ізяславовича. Визначною пам’яткою архітектури кінця ХІІІ – початку ХІV ст. є Василівська церква-ротонда, яка не має аналогів у світовій архітектурі. У 1755 р. у місті був збудований костьол єзуїтів.

с. Зимне.

Зимова резиденція Володимирських князів відома Святогірським Успенським оборонним монастирем, в якому зберігається ікона Зимнівської Божої Матері. До ансамблю монастиря входять Успенська церква з печерами (1495р.), оборонні стіни з вежами (XVI-XVII ст.) і оборонна церква св. Трійці (1567р.).

Тунель кохання

Луцьк-Олика-Клевань-Пересопниця-Луцьк 

(тривалість екскурсії 5 годин)

   

Олика

Замок, зведений у 1558 році. Він є одним з перших замків бастіонного типу на території України.  Резиденція старовинного і могутнього роду литовських князів Радзивіллів, вміщала в себе безліч залів і кімнат, бібліотеку, картинну галерею, бальну залу. А зараз тут розміщується психіатрична лікарня. На Залісоцькому передмісті розташована Луцька брама — єдиний збережений фрагмент колись потужних міських укріплень. Екскурсію по Олиці доповнюють Костел Петра і Павла початку 17 століття, Троїцький костел 16 століття та Стрітенська церква в бароккових формах.

Тунель кохання

Пам’ятка природи місцевого значення. Розташована біля селища Клевань, що у Рівненському районі Рівненської області. Тунель утворився над залізничною гілкою котра йде до військової частини і фанерного заводу в селищі Оржів. Ботанічний феномен — зелений тунель у лісовому масиві, утворений заростями дерев, кущів, які сплелися між собою та утворили дивовижний щільний коридор точної арочної форми.

Пересопниця

Княжа столиця Х-ХІІІ ст.. Пересопниця була удільним князівством Київської Русі та Галицько-Волинської держави. Перша літописна згадка – 1149 рік. 1557-1561 р. було створено — ПЕРЕСОПНИЦЬКЕ ЄВАНГЕЛІЄ, перший повний переклад із староболгарської мови на давньоукраїнську Святого Письма. До культурно — археологічного центру входять Археологічний музей, Музей української Першокниги Пересопницького Євангеліє, Музей-скансен “Княже місто”. Пересопниця знаходиться між Луцьком і Рівним і чудово вписується в програму турів по Волині.

Рівненський зоопарк

Луцьк-Рівне-Луцьк

(тривалість екскурсії 6 годин)

  

Рівне. Відвідування зоопарку

Рівненський зоопарк – це колекція з 150 видів тварин. Основна частина зоопарку – це залишки старого фруктового саду та єдиний в межах міста природний лісовий масив площею 4,7 га. На території зоопарку знаходиться більше 130 видів деревних, чагарникових та трав´янистих рослин.

Музей Янтаря

Серед експонатів музею шматочки бурштину віком до 40 мільйонів років, які були знайдені в Рівненській області. Крім самих каменів, ви можете побачити прикраси, виготовлені з його використанням. Серед колекції — диск-амулет віком 2 тисячі 500 років, який є найдавнішою бурштиновою прикрасою в Україні. Тут же знаходиться камінь дикого бурштину вагою 2 кг, але найціннішими експонатами вважають ті камені, в яких можна побачити застиглих комах. Для відвідування музею варто затриматись в Рівному на годинку під час туру по Волині.

Колодяжне

Луцьк-Ковель-Колодяжне-Луцьк

(Тривалість екскурсії 5 годин)

  

Колодяжне

В цьому селі провела велику частину свого життя найвизначніша українська поетеса Леся Українка. Шанувальників її творчості гостинно запрошує до себе Літературно-меморіальний музей-садиба Лесі Українки. В маєтку косачів розташований Лесин Білий будиночок, батьківський Сірий будиночок та власне сам музей, котрий містить безліч експонатів пов’язаних з життям та творчістю видатної Українки. 

До програми екскурсії можна додати оглядову екскурсію по місту Ковель. З оглядом центральної частини міста, унікального костелу та пам`ятника Тарасу Шевченку.

Дубно та Тараканів

Луцьк-Дубно-Тараканів-Луцьк 

(тривалість екскурсії 5 годин)

  

Дубно

Замок князів Острозьких є найдавнішшою спорудою міста Дубна. Первинною датою його забудови вважається 1492 рік. Основою Замку був корпус при в’їздній брамі, споруджений у ХVІ — ХVІІ століттях, з порталом у стилі епохи Відродження. Серед інших об’єктів включених в екскурсію: Бернардинський монастир1629р., унікальна Луцька брама – барбакан, православні церкви та Фарний костел.
 
Тараканівський форт
Тараканівський форт — оборонна споруда розташована неподалік від села Тараканів Дубенського району Рівненської області, в мальовничій місцевості над рікою Іквою. Збудований форт в 19 столітті, коли по лінії Збараж — Броди — Берестечко — Сокаль проходив кордон між Російською та Австрійською імперіями. 

Острозькі історії

Луцьк – Остріг – Межиріч – Луцьк 

(тривалість екскурсії 8 годин)

   

Остріг

Замок князів Острозьких — справжня перлина давньоруського фортифікаційного мистецтва. Саме тут, у замку, де виявлено і залишки давньоруського городища, почав свій розвиток Острог. Його перші дерев’яні укріплення, збудовані ще в домонгольські часи, були повністю знищені татарськими ордами в 1241 році. Та вже в першій половині наступного століття перший історично відомий князь з династії Острозьких — Даниїл — відновивна Судовій (замковій) горі зруйновані споруди. До нашого часу збереглись: Мурована вежа, Кругла Вежа, Богоявленська церква-фортеця і Надбрамна башта (з 1905 року — дзвіниця), а також Татарська та Луцька брами окольного замку.

Острожська академія

Остріг відомий на всю країну своєю академією — першим вищим навчальним закладом у Східній Європі. Заснуваним  у 1576 році Василем-Костянтином  Острозький. В Острозькому культурному осередку поряд з академією виникло найпотужніше тогочасне видавництво — кирилична друкарня Івана Федорова. В 1581 році була видана Острожська Біблія — перше повне друковане видання всіх книг Св. Письма церковнослов’янською мовою. Про це все розповідають в екскурсії, котру проводять співробітники академії. Під час екскурсії туристи оглядають студентську церкву, підземелля, мистецьку галерею та музей академії.

Межиріч

Межиріцький монастир — архітектурний ансамбль монастирських будівель 16-17 століть. Найвеличніша зі збережених фундацій князів Острозьких. Монастирський двір оточений мурами з 4-ма наріжними баштами. До архітектурного комплексу монастиря входять: Троїцька церква, келії, надбрамна дзвіниця, південно-східний корпус.

 

Золота підкова Львівщини

Луцьк-Підгірці-Олесько-Золочів-Луцьк

(Тривалість екскурсії 8 годин)

    

Підгірці

Підгореецький замок— пам’ятка архітектури епохи Ренесансу. Розташований у селі Підгірці Бродівського району Львівської області. Замок було збудовано протягом 1635—1640 років під керівництвом архітектора Андреа дель Аква за вказівкою коронного гетьмана Станіслава Конєцпольського. Підгорецький замок є одним із найкращих в Європі зразків поєднання ренесансного палацу з бастіонними укріпленнями. 

Олесько 

Олеський замок стоїть на стрімкому пагорбі, що здіймається над довколишньою місцевістю — Бродівською рівниною. Протягом своєї історії замок служив твердинею, палацом, резиденцією. До 1969-го року тут практично були самі руїни. 1970 року Борис Возницький запланував відновити Олеський замок. Реставрації підлягало все. 1975 року музей було відкрито і відтоді розпочалося його нове життя: в замку і на прилеглій території створено музей-заповідник — відділ Львівської галереї мистецтв.

Золочів

Золочівський замок представляє неоголландський тип оборонних споруд. Його було зведено на кошти Якуба Собєського (батько короля Речі Посполитої Яна III Собеського) у 1634 році. У дворі замку є два палаци. Більший з них має назву Великого палацу, а навпроти в’їзної вежі розташований Китайський палац. Цікавим також замок є тим, що тут була перша система каналізації, яка збереглася до наших днів.

Легенди Львова

(тривалість екскурсії 9 годин)

  

Екскурсія Львовом

Ви познайомитеся з найвидатнішими пам'ятками Львова та почуєте цікаві розповіді та легенди про славне місто. Екскурсія буде проходити по центральній історичній частині міста, яка занесена в список світової спадщини ЮНЕСКО.Ансамбль площі Ринок, кожен з 45 будинків якої є шедевром архітектури, також побачите вірменський квартал, Латинську кафедру, Успенську церкву, Домініканський і Бернардинський костели, каплиці Боїмів, арсенали і звичайно головну візитку Львова - Оперний театр.

Екскурсія в Будинок Вчених

Будинок був побудований як казино і колись тут програвали і вигравали величезні статки. Тут відбувалися грандіозні бали місцевої шляхти. І сьогодні тут проводять найрізноманітніші бали: «шоколадні», «квіткові», «оксамитові» та інші. Інтер'єри будівлі збереглися до цих пір в досить хорошому стані, тому вони час від часу використовуються для кінозйомок, в тому числі тут знімали фільм «Д'Артаньян і три мушкетери». Також це місце є обов'язковим пунктом в фото-сесіях більшості пар, які одружуються у Львові. Про це та багато іншого можна буде дізнатися під час екскурсії.

Вільний час


Заповніть форму і отримаєте найкращу пропозицію